Під час полювання зник ексголовлікар омської лікарні, де лікували Навального. Раніше померли співробітники лікарні

Мураховський був головлікарем ЛШМД-1 до листопада 2020 року
Фото: bk55.ru
Під час полювання в Омській області зник міністр охорони здоров'я регіону Олександр Мураховський, який раніше був головним лікарем лікарні швидкої медичної допомоги (ЛШМД) №1 в Омську, куди після отруєння влітку 2020 року доправили опозиціонера Олексія Навального. Про це 9 травня повідомило видання "Московский комсомолец".

Мураховський у Большеуковському районі поїхав у ліс на квадроциклі і не повернувся. Його шукали приблизно добу і 8 травня заявили про зникнення в поліцію.

Про те, що зниклий – саме глава МОЗ Омської області, підтвердили у пресслужбі МОЗ, зазначає видання.

На сайті управління МВС РФ Омської області розміщено повідомлення про пошуки жителя Омська 1971 року народження, який виїхав на квадроциклі з мисливського господарства.

"Пошуки значно ускладнюють важкопрохідність місцевості, наявність заболочених ділянок", – підкреслили у відомстві.

Видання "СуперОмск" стверджує, що квадроцикл Мараховського вже виявили в одному з боліт. Самого чиновника ще шукають.

МОЗ Омської області Мураховський очолив у листопаді 2020 року, зазначала "Медуза".

Контекст:

У 2021 році це вже третій інцидент із тими, хто працював у лікарні в Омську, коли туди доправляли Навального. 4 лютого раптово помер заступник головлікаря лікарні, анестезіолог Сергій Максимишин. Причиною смерті 55-річного медика називали серцевий напад.

26 березня помер завідувач відділення травматології та ортопедії ЛШМД-1 Рустам Агішев. За офіційними даними, Агішев у грудні 2020 року захворів на інсульт і не зміг відновитися після цього.

Навальний провів в омській лікарні кілька днів у серпні 2020-го. Літак, яким він летів із Томська в Москву, екстрено сів в Омську 20 серпня через погіршення стану опозиціонера. Навальний спочатку перебував у токсикореанімації лікарні, де працювали Максимишин та Агішев, а 22 серпня політика доправили в берлінську клініку "Шаріте". В оточенні опозиціонера вважали, що його отруїли, але омські лікарі не погоджувалися з такою позицією.

Навальний був у комі 18 днів. 22 вересня політика виписали з клініки.

Німецький уряд 2 вересня повідомив, що в організмі Навального виявили сліди речовини, схожої за складом на "Новачок". Біологічний матеріал, який узяли у політика, досліджувала спеціальна лабораторія збройних сил Німеччини. Факт отруєння Навального речовиною з групи "Новачок" підтвердили також лабораторії у Франції і Швеції.

У міністерстві закордонних справ РФ сказали, що заяви про отруєння Навального не підкріплені фактами. Глава Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Наришкін стверджував, що на момент вильоту до Німеччини слідів отрути в організмі політика не було.

Опозиціонер вважає замах на себе терористичним актом, організованим ФСБ за наказом президента РФ Володимира Путіна.