Під час ракетної атаки на Україну повітряний простір Польщі перетнув "невідомий об'єкт"

Інформації про те, чи стався на території Польщі вибух, немає
Фото: EPA

Уранці 29 грудня під час ракетної атаки на Україну повітряний простір Польщі перетнув "невідомий об'єкт". Про це в X (Twitter) поінформувало оперативне командування збройних сил Республіки Польща.

"У ранкові години в повітряний простір Польщі з боку кордону з Україною влетів невідомий повітряний об'єкт, який із моменту перетину кордону і до моменту зникнення сигналу фіксували радіолокаційні засоби системи протиповітряної оборони країни", – ідеться в повідомленні.

У командування наголосили, що, відповідно до чинних процедур, привели у дію наявні в їхньому розпорядженні сили й засоби.

Як інформує радіо RMF, об’єкт, який рухався на великій швидкості, спостерігали жителі гміни Долгобичув Люблінського воєводства. Йдеться про територію навколо Пшеводува – саме тут рік тому вибухнула ракета, яка прилетіла з території України. Це село розташоване лише за 7 км від кордону з Україною. Також відбуваються пошуки об’єкта в околицях Замостя.

Інформації про те, що на території стався вибух, немає. Журналісти припускають, що це могло бути тимчасове порушення повітряного простору Польщі і цей невпізнаний об’єкт повернувся назад в Україну.

Контекст:

Україна вночі й уранці 29 грудня зазнала масованої повітряної атаки, під час якої російські окупанти запустили кілька видів ракет (зокрема зі стратегічних бомбардувальників) та ударні безпілотники. Вибухи прогриміли в низці українських міст, зокрема в Києві, Дніпрі, Харкові, Львові, Черкасах та інших містах.

У Повітряних силах ЗСУ заявили, що РФ атакувала Україну безпілотниками і практично всіма наявними типами ракет, крім "Калібрів".

У Харкові внаслідок атаки росіян загинув чоловік, повідомили в ОВА. По Харкову окупанти випустили приблизно 20 ракет, крім загиблого, 11 постраждалих.

У Запоріжжі четверо загиблих і 12 постраждалих.

У Львові окупанти вдарили по житловому будинку. За інформацією місцевої влади, одна людина загинула, вісьмох поранено.

У Дніпропетровській області п'ятеро загиблих, заявили в ОВА.

В Одесі троє людей загинули, 15 – поранено.

За даними Повітряних сил ЗСУ, під час "наймасованішої атаки з повітря" окупанти випустили по території України 158 ракет і безпілотників. Сили оборони збили 114 із них.