Під російським Воронежем виявили дрон. Він вибухнув, коли його оглядала Росгвардія

За попередніми даними, унаслідок вибуху ніхто не постраждав
Фото: Baza / Telegram

Поблизу російського міста Воронеж 17 вересня виявили безпілотник. Коли його оглядали працівники Росгвардії, дрон вибухнув. Про це повідомив Telegram-канал Baza.

Уранці в неділю, 17 вересня, місцеві жителі виявили на 25-му кілометрі траси Воронеж – Нововоронеж, на території радгоспу "Воронезький", невідомий безпілотник.

"Незабаром на місце прибули вибухотехніки Росгвардії. Коли вони почали оглядати безпілотник, він вибухнув", – ідеться в повідомленні.

За попередніми даними, унаслідок вибуху ніхто не постраждав.

За даними Baza, безпілотник вибухнув у Новоусманському районі Воронезької області. Його виявили неподалік автобусної зупинки.

Контекст:

Згідно з підрахунками BBC, 2023 року країну-агресора Росію й окуповані Росією території України атакували за допомогою безпілотників понад 160 разів. Найчастіше атак зазнавали Брянська й Бєлгородська області Росії, які межують з Україною, а також окупований український півострів Крим.

Протягом останніх місяців посилилися атаки на Москву й Московську область, яка розташована приблизно за 450 км від кордону з Україною. Кілька разів безпілотники долітали до столиці Росії. Зокрема, 3 травня два дрони долетіли до Кремля й пошкодили купол Сенатського палацу.

Російські окупанти звинувачують в атаках Україну. Україна зазвичай не бере на себе відповідальності за атаки, але президент України Володимир Зеленський заявляв, що повернення війни на територію Росії – "неминучий, природний і абсолютно справедливий процес".