Північна Корея оголосила про вдалі запуски балістичних ракет великої дальності власного розроблення

Ракета пролетіла по еліптичній траєкторії, стверджують у Пхеньяні
Фото: ЕРА (архів)
11-го і 12 вересня Північна Корея запустила розроблені місцевими фахівцями балістичні ракети великої дальності, поінформувало 13 вересня державне агентство ЦТАК.

Запуски, які проводила Академія оборонних наук КНДР, минули вдало, ідеться в повідомленні.

"Розроблення цієї системи озброєнь [...] є ще одним ефективним засобом стримування, які підтримують безпеку нашої країни, жорсткіше і рішучіше пригнічуючи воєнні дії проти КНДР ворожих сил", – пояснили у Пхеньяні.

За даними ЦТАК, балістичні ракети пролетіли по еліптичній траєкторії у формі вісімки над територіальними водами та сушею КНДР і вразили ціль на відстані 1500 км.

Контекст:

9 вересня Північна Корея провела військовий парад у Пхеньяні в межах святкування 73-ї річниці заснування країни, проте на ньому не було нових ракет, які КНДР часто демонструє на таких заходах.

У жовтні 2020 року Північна Корея провела парад на честь 75-річчя заснування керівної Трудової партії. На ньому продемонстрували нову балістичну ракету "Хвасон-15" (має найбільший радіус дії з усіх ракет, які хоч колись випробовували у КНДР).

На параді 14 січня 2021 року КНДР показала "наймогутнішу зброю у світі" – стратегічну балістичну ракету для підводних човнів. Також на параді були "нові тактичні ракети".