Пивний фестиваль Октоберфест скасували через пандемію

2020 року Октоберфест теж скасували через коронавірус
Фото: EPA
Пивний фестиваль Октоберфест не відбудеться 2021 року через пандемію коронавірусу. Про це заявили прем'єр-міністр Баварії Маркус Зедер і лорд-мер Мюнхена Дітер Райтер на пресконференції, відео опубліковано на YouTube-каналі Bayern.

Зедер говорив, що однією з причин скасування фестивалю є небажання нашкодити репутації Октоберфесту. За його словами, Октоберфест із такими заходами, як соціальна дистанція і маски всередині знаменитих фестивальних наметів, є неможливим. Тому влада не хоче псувати його репутацію, перетворивши на суперрозповсюджувача вірусу.

Контекст:

Октоберфест мав відбутися з 18 вересня до 3 жовтня. Щорічно у фестивалі бере участь майже 6 млн осіб. Торік його теж скасували через карантинні обмеження – вперше за 70 років.

Уперше Октоберфест провели 12 жовтня 1810 року з нагоди весілля майбутнього баварського короля Людвіга I. Згодом фестиваль проводили майже щорічно.

У XIX столітті фестиваль скасовували всього двічі – у зв'язку з епідеміями холери. Понад 20 разів його скасовували через війни, епідемії холери або гіперінфляцію 20-х років минулого століття в Німеччині.