Пєсков: США – не партнери, а опоненти Росії

Пєсков стверджує, що у РФ немає намірів втручатися в електоральні процеси у США
Фото: ЕРА

Спікер Кремля Дмитро Пєсков 28 липня заявив, що Росія та США не є партнерами. Про це в Telegram повідомляє російський ТАСС.

За його словами, Кремль "із сумом констатує", що США – це опоненти Росії.

Водночас, як зазначає ТАСС, Пєсков додав, що у РФ немає намірів втручатися в електоральні процеси у США.

Контекст:

У березні цього року в російсько-американських відносинах виникла криза після інтерв'ю президента США Джо Байдена, опублікованого 17 березня, в якому він назвав президента РФ Володимира Путіна вбивцею і заявив, що той заплатить за втручання в американські вибори у 2020 році.

У березні – квітні США ввели кілька пакетів санкцій проти РФ за отруєння і переслідування російського опозиціонера Олексія Навального і втручання в американські вибори. Також США вирішили вислати з країни 10 співробітників російського посольства у Вашингтоні. За даними Білого дому, серед них є представники російських спецслужб.

Росія у відповідь опублікувала список американців, яким заборонила в'їзд на територію країни. Серед них – генпрокурор США Меррік Гарланд і директор ФБР Крістофер Рей. Крім цього, вислали 10 співробітників посольства США в Москві, а американському послові Джону Саллівану було рекомендовано повернутися на батьківщину для консультацій.

Крім цього, 14 травня прем'єр-міністр Росії Михайло Мішустін підписав розпорядження, що затвердило перелік держав, які влада РФ звинувачує в недружніх діях. До нього увійшли дві країни – США і Чехія. Згідно з документом, дипломатичні представництва США не можуть приймати до себе на роботу громадян РФ.

Байден і Путін провели 16 червня в Женеві першу зустріч із моменту обрання Байдена на посаду президента. За підсумками переговорів Байден заявив, що Росія не може диктувати, що має відбуватися у світі.