Пєсков заявив, що ясність щодо зустрічі лідерів країн нормандського формату з'явиться після переговорів глав МЗС

Пєсков прокоментував можливу зустріч глав країн нормандського формату
Фото: EPA

Час і місце зустрічі глав країн "Нормандської четвірки" можна буде визначити тільки після того, як пройдуть переговори міністрів закордонних справ цих країн, сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Ясність щодо зустрічі лідерів країн нормандського формату з'явиться після того, як пройде зустріч міністрів закордонних справ Росії, Німеччини, Франції та України, сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков 10 лютого журналістам, повідомляє агентство ТАСС.

Зазначається, що тоді можна буде визначити час і місце зустрічі лідерів країн "Нормандської четвірки".

8 лютого Німеччина запропонувала Міністерству закордонних справ України найближчим часом провести зустріч у нормандському форматі на рівні глав МЗС.

Учора міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що вона може відбутися на полях саміту G20 17 лютого.

Збройний конфлікт на сході України почався в квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

Переговори про врегулювання конфлікту ведуться в тристоронній контактній групі, а також у нормандському форматі – за участю представників України, Франції, Німеччини та Росії.

Остання зустріч на рівні глав держав нормандського формату відбулася 19 жовтня в Берліні. Сторони домовилися затвердити основу дорожньої карти з реалізації Мінських угод.

У Мінську 29 листопада відбулася зустріч глав зовнішньополітичних відомств країн "Нормандської четвірки". На переговорах узгоджували дорожню карту Донбасу, питання безпеки та гуманітарні проблеми.