Подружжя переселенців із Херсона загинуло внаслідок урагану "Гелен" у США

Ще двох членів сім'ї досі шукають
Фото: EPA (архів)

Ураган "Гелен", який наприкінці вересня накрив Північну Кароліну, забрав життя подружжя переселенців із Херсона. Про це з посиланням на племінницю загиблої Лізу Гіндінову повідомило USA Today.

Дмитро Сеген і Анастасія Новітіна виїхали із Херсона після початку повномасштабного вторгнення країни-агресора РФ. Спершу через Росію виїхали до Польщі, а влітку 2022 року за гуманітарною програмою переїхали у Штати. Пара оселилася в гірській місцевості на заході Північної Кароліни. Там також жила сестра чоловіка, ідеться в матеріалі.

Будинок переселенців був розташований за кілька метрів від річки Саут-То. Ураган підняв рівень води в ній на майже шість метрів і залишив від будинку, у якому проживало подружжя, лише бетонні блоки, які його тримали.

Видання написало, що жінку ідентифікували за золотою сережкою у вусі, а чоловіка – за відбитками пальців. Водночас пошуки їхнього сина Євгена і бабусі Тетяни досі тривають.

Контекст:

Як повідомляли метеорологи, "Гелен" – один із найбільших ураганів у Мексиканській затоці за останнє сторіччя. Він почався у штаті Флорида 26 вересня. Далі пройшов через Джорджію, Південну та Північну Кароліни й Теннессі.

The Washington Post повідомила, що внаслідок урагану в шести американських штатах загинуло 213 людей, і назвала "Гелен" одним із найсмертоносніших ураганів у США із 2000 року.