"Поліцейський сказав, щоб я подякував Богу як єдиний, хто не потрапив на рейс". Пасажир із Греції запізнився на літак, що розбився в Ефіопії

157 осіб загинули в катастрофі літака в Ефіопії
Фото: ЕРА

Громадянин Греції Антоніс Мавропулос, що спізнився на посадку на рейс Аддіс-Абеба – Найробі 10 березня, називає цей день найщасливішим у своєму житті.

На борту літака Boeing 737 MAX, який розбився незабаром після вильоту з аеропорту Аддіс-Абеби 10 березня, мало бути не 157, а 158 осіб. Один пасажир, президент некомерційної організації International Solid Waste Association із Греції Антоніс Мавропулос розповів у своєму Facebook, що запізнився на рейс авіакомпанії Ethiopian Airlines.

Тепер він називає 10 березня найщасливішим днем у своєму житті, хоча зізнається, що був украй роздратований відмовою співробітників аеропорту відкрити йому гейт і пропустити на борт.

"Я запізнився всього на дві хвилини, але посадку було вже закрито. Бачив, як останні пасажири йшли тунелем. Я кричав, вимагав, щоб пропустили, але мені відмовили", – згадує Мавропулос.

Йому перереєстрували квиток на наступний рейс до Найробі і провели в зал очікування. Незабаром двоє співробітників служби безпеки аеропорту підійшли до грека і повідомили, що не дозволять йому пройти на посадку.

"Мене відвели у відділення поліції аеропорту. Там мені люб'язно порадили не протестувати і пояснили, що я маю подякувати Богу як єдиний пасажир, який пропустив рейс ET302, а цей літак зник. Тому мене не відпустять, поки не з'ясують, хто я, чому не потрапив на борт тощо. Спочатку я подумав, що начальник поліції вигадує, але його тон не залишав сумнівів", – написав мандрівник, додавши, що відчув, як "ґрунт хитається під ногами".

Мавропулос провів у відділенні приблизно півгодини, за його словами, поліцейські були ввічливими з ним. За цей час він одержав смс від друга, який прочитав про катастрофу літака у грецьких ЗМІ.

Він негайно зв'язався із сім'єю та співробітниками своєї організації, щоб повідомити їм, що залишився серед живих.

"Може, я занадто старий для рок-н-ролу, але безумовно занадто молодий, щоб померти", – підсумував Мавропулос.

Зв'язок із Boeing 737 MAX 8, який 10 березня прямував з Аддіс-Абеби в Найробі, зник за шість хвилин після зльоту. На борту літака, який розбився в районі ефіопського міста Бішофту, перебували восьмеро членів екіпажу і 149 пасажирів. Усі вони загинули.