Поліція Німеччини розслідує поширення своїми співробітниками відео антисемітського змісту

Глава поліції Мюнхена заявив, що така поведінка правоохоронців завдає шкоди репутації відомства
Фото: ЕРА

У чаті співробітників поліції федеральної землі Баварія виявили посилання на відеоролики з антисемітським змістом, їх також підозрюють у застосуванні електрошокера до колег. Від виконання службових обов'язків тимчасово усунено п'ятьох поліцейських, ще вісьмох переведено в інші відділення.

У німецькій Баварії триває розслідування щодо кількох співробітників поліції Мюнхена, які, імовірно, поширювали відео антисемітського змісту і застосовували електрошокер до колег під час навчання, що є порушенням службової інструкції. Про це йдеться в заяві баварської поліції, поширеній 15 березня.

Наразі від виконання службових обов'язків тимчасово усунено п'ятьох поліцейських, ще вісьмох переведено в інші відділення.

Слідство вивчає матеріали.

Розслідування почалося після вивчення особистого смартфона одного з поліцейських, який був свідком у справі про сексуальний злочин. Серед встановлених додатків було виявлено чат за участю колишніх і чинних співробітників правоохоронних органів, повідомлення в якому і стали причиною розслідування.

Співробітники поліції поширювали у месенджері образливі та ксенофобські тексти, фото- і відеоматеріали.

Глава поліцейського управління Мюнхена Губертус Андре назвав поведінку поліцейських неприйнятною. За його словами, вона завдає шкоди репутації, пише видання DW.