Поліція відпустила Навального після вручення протоколу про адмінправопорушення

Навальному загрожує арешт за участь у несанкціонованому заході
Фото: ЕРА

Російський опозиційний політик Олексій Навальний заявив 22 лютого, що проти нього порушено адміністративну справу.

Російського опозиціонера Олексія Навального відпустили з московського відділу поліції "Якиманка" після вручення протоколу про адміністративне правопорушення. Про це він повідомив у Twitter 22 лютого.

"Правда, відпустили. Дали мені протокол, що проти мене справа за 20.2.8 (до 30 діб арешту), і все. Запропонували підкинути, куди треба. Я відмовився і поїхав на роботу. Не зрозумів, що це було і навіщо мене семеро людей затримувало", – написав Навальний.

За ст. 20.2.8 (порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходу або пікетування) Кодексу про адмінправопорушення РФ передбачено покарання у вигляді адміністративного арешту на строк до 30 діб, обов'язкові роботи на строк від 40 до 200 годин або штраф.

22 лютого поліція затримала Навального в Москві.

18 березня 2018 року в Росії пройдуть президентські вибори.

25 грудня 2017 року ЦВК РФ ухвалила рішення про відмову в реєстрації Навального через його судимість. Навальний у відповідь оприлюднив в інтернеті відеозвернення, у якому оголосив про "страйк виборців" у зв'язку з відмовою Центрвиборчкому допускати його на вибори. Він намагається оскаржити недопуск до виборів у судах.

28 січня в низці російських міст пройшли мітинги в межах акції "Страйк виборців". За даними "ОВС-Инфо", тоді затримали 350 осіб, більшість із них відпустили.