Помер колишній секретар ЦК КПРС Лігачов. Йому було 100 років

Лігачов був одним з ініціаторів і керівників антиалкогольної кампанії у СРСР
Фото: EPA
У Росії 7 травня помер колишній секретар Центрального комітету Компартії СРСР Єгор Лігачов. Про це повідомило агентство ТАСС із посиланням на начальника департаменту інформаційної політики адміністрації Томської області Олексія Севостьянова.

Лігачов помер на 101-му році життя в Москві.

У 1980-х роках він був одним з ініціаторів і керівників антиалкогольної кампанії у СРСР. Лігачов прославився фразою, адресованою майбутньому президентові РФ Борисові Єльцину: "Борисе, ти не маєш рації", – зазначає ТАСС.

Насправді фраза, яку сказав Лігачов 1988 року на з'їзді КПРС, звучала інакше. Відео виступу опублікував YouTube-канал DerAndrej82.

"Шановні товариші, не можна мовчати, бо комуніст Єльцин став на неправильний шлях. Виявилося, що людина володіє не творчою, а руйнівною силою. Його оцінка процесу перебудови, підходи і методи роботи партія визнала неспроможними і помилковими. Є в його виступі розумні пропозиції. Але загалом він свідчить про те, що ти, Борисе, не зробив правильних політичних висновків", – сказав Лігачов.

Відео: DerAndrej82 / YouTube

Контекст:

Лігачов народився 29 листопада 1920 року в Томській області, почесним громадянином якої він був. Із 1983-го до 1990 року був секретарем ЦК КПРС.