У Швейцарії помер співзасновник російської букмекерської компанії 1хbet, проти якого Україна ввела санкції

Каршкова розшукували в Росії за організацію незаконних азартних ігор
Скріншот: Forbes / YouTube
У Швейцарії помер розшукуваний у Росії співзасновник букмекерської фірми 1хbet Сергій Каршков. Про це його друг Павло Мунтян 21 червня повідомив у Facebook.

За його словами, Каршкову було 42 роки, він не скаржився на здоров'я й помер раптово.

"Цього просто не може бути! Як так? Сергій був одним із найспортивніших і найздоровіших людей, яких я знав! Як бик! Поїхав у Швейцарію на чекап... Контрастна рідина для МРТ і наступна МРТ призвели спершу до алергії, потім – до коми, а потім – до смерті", написав він.

"Медуза" зазначає, що Каршков – уродженець Київської області. Переїхавши у РФ, очолював в УВС у Брянську відділ боротьби з кіберзлочинністю.

2020 року Слідчий комітет Росії оголосив Каршкова в розшук як співзасновника 1xbet, звинувативши в незаконній організації та проведенні азартних ігор. За підрахунками Слідкому, Каршков із двома партнерами у 2014–2019 роках заробили понад 63 млрд руб. ($750 млн). Протягом останніх років він жив на Кіпрі.

Контекст:

Російський Forbes повідомив, що Каршков заснував 1xbet 2007 року разом із Романом Семіохіним та Дмитром Казоріним. Сьогодні 1xbet базується на Кіпрі.

В Україні, за даними ЗМІ, 1xbet працювала через ТОВ "Твоя беттінгова компанія". 2022 року Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей повідомила про позбавлення компанії "Твоя беттінгова компанія" ліцензії на роботу в Україні через зв'язки із країною-агресором Росією.

Окрім України, за даними "Forbes Україна", діяльність 1xbet заборонено в Росії, Нідерландах, Бельгії, Великобританії та інших країнах.

У березні 2023 року Україна на 50 років ввела санкції проти Каршкова та його партнерів з 1xbet, а також проти ТОВ "Твоя беттінгова компанія".