Порошенко та Юнкер обговорили виділення Євросоюзом макрофінансової допомоги Україні

Порошенко та Юнкер домовилися почати підготування до 20-го саміту Україна – ЄС
Фото: president.gov.ua

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер запевнив українського президента Петра Порошенка, що Євросоюз готовий посилити всебічну підтримку України 2018 року на шляху системних реформ.

Президент України Петро Порошенко у межах участі у Мюнхенській конференції у сфері безпеки провів зустріч із президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером, повідомляє 17 лютого прес-служба глави держави.

"Співрозмовники обговорили перспективи виділення Євросоюзом четвертої програми макрофінансової допомоги Україні, а також шляхи реалізації ініціативи "Східне партнерство+", – ідеться в повідомленні.

Юнкер запевнив, що Європейський союз готовий посилити всебічну підтримку України 2018 року на шляху системних реформ та імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

"Співрозмовники обговорили хід реформ в Україні. Президент України відзначив важливість формування незалежної антикорупційної інфраструктури і, зокрема, незалежного антикорупційного суду. Лідери домовилися почати підготовку до наступного, 20-го, саміту Україна – ЄС. Також було висловлено занепокоєння впровадженням проекту "Північний потік – 2", який президент України назвав політичним", – додали в прес-службі.

Мюнхенська конференція з питань безпеки проходить 16–18 лютого.