Портников: Розпад Росії призведе до таких потрясінь, що життя у гібридній війні із РФ вважатиметься для нас миром

Портников: Моліться про територіальну цілісність Російської Федерації
Фото: Премія ім. Василя Сергієнка / Facebook

Розпад Росії не зумовить встановлення спокійного життя для України. Таку думку висловив політичний оглядач Віталій Портников під час трансляції у Facebook.

"Розпад Росії призведе до таких глобальних потрясінь для її сусідів, що наше з вами нинішнє життя у гібридній війні з РФ  вважатиметься для нас миром", – наголосив він.

На думку політичного оглядача, розпад Росії призведе до військових конфліктів і потоку біженців.

"Це мільйони людей, це можливі громадянські конфлікти, це мільйони біженців на нашій території, серед яких будуть люди різних політичних переконань, різної поведінки. І повірте, ніхто не дасть нам можливості цих людей не пускати. Це техногенні катастрофи. Моліться про територіальну цілісність Російської Федерації", – заявив Портников.

Він додав, що Росія дійсно може розпастися.

"Але я маю сказати, що головне джерело розпаду РФ – це національні проблеми. За останні 25 років росіяни зробили для асиміляції неросійських народів більше, ніж більшовики за 70 років. Такого агресивного шовінізму не було навіть у радянський час, навіть у часи Російської імперії. Із цієї точки зору все менше і менше шансів для розпаду Росії. І все більше можливостей для її перетворення на унітарну державу губерній", – зазначив журналіст.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між ЗСУ та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.