Посол РФ у Великобританії: Росія не збирається застосовувати ядерну зброю

Про застосування ядерної зброї не може бути й мови, вважає представник РФ
Фото: Russian Embassy, UK / Twitter
Росія не вдаватиметься до застосування ядерної зброї у війні з Україною. Про це посол РФ у Великобританії Андрій Келін заявив в інтерв'ю, ефір якого журналістка CNN Крістіан Аманпур анонсувала у Twitter на вечір 26 жовтня.

У розмові представник Москви у Лондоні спростував такі плани РФ.

"Росія не збирається застосовувати ядерну зброю, про це не може бути й мови", – сказав він.

За словами Келіна, в тому самому російський міністр оборони запевнив глав оборонних відомств по всьому світу, спілкуючись із ними телефоном.

23 жовтня Шойгу почав розповсюджувати повідомлення нібито про можливе застосування Україною "брудної бомби" у війні проти Росії. Про це він заявив під час телефонних розмов із міністрами оборони США, Франції, ТуреччиниВеликобританіїІндії та Китаю.

Контекст:

21 вересня президент Росії Володимир Путін заявив про готовність застосувати ядерну зброю у разі загрози територіальній цілісності Росії. Президент України Володимир Зеленський заявив, що не вірить у те, що РФ застосує ядерну зброю.

Держсекретар США Ентоні Блінкен 25 вересня в інтерв'ю CBS News зазначив, що США попередили РФ про можливі "жахливі наслідки" у разі застосування країною-агресором ядерної зброї. За даними The Washington Post, між адміністрацією президента США Джо Байдена та владою Росії відбувається листування, під час якого російську сторону попередили про наслідки у разі застосування ядерної зброї у війні проти України.

Начальник української військової розвідки Кирило Буданов вважає, що у найближчій перспективі Росія не завдасть ядерного удару по Україні.

Зеленський 6 жовтня висловив думку, що Путін "не зможе зберегти життя", якщо вирішить застосувати ядерну зброю.