Познер підтримав рішення Шевченка про вихід зі складу Ради з прав людини при президентові РФ

Познер: Я був сповнений надій, що ця РПЛ зможе реально вплинути на становище з правами людини у РФ
Фото: ЕРА

Російський журналіст Володимир Познер у зв'язку з виходом із  Ради з прав людини при президентові РФ журналіста Максима Шевченка зазначив, що РПЛ за весь час не ухвалила жодного важливого рішення.

Російський тележурналіст Володимир Познер підтримав рішення журналіста Максима Шевченка, який вийшов зі складу Ради з прав людини (РПЛ) при президентові Росії через відсутність реакції на побиття та арешти мітингувальників під час акції "Він нам не цар". Про це він написав у Instagram 11 травня.

"Дізнався про вихід Шевченка зі складу Ради з прав людини при президентові РФ. Хотів висловити йому свою підтримку і розуміння. Я був членом РПЛ давно, ще в ті роки, коли нею керувала нинішня глава ЦВК Елла Памфілова. Я був сповнений надій, що ця Рада зможе реально вплинути на становище з правами людини в РФ. Але, пропрацювавши (якщо слово "робота" можна застосувати) в Раді, я вирішив вийти з її складу: жодного важливого рішення не було", – підкреслив він.

Шевченко оголосив про вихід із РПЛ 10 травня.

У нещодавньому минулому телепропагандист і поборник сталінізму Шевченко різко зреагував на побиття "козаками" учасників антиурядового ходу 5 травня. Він заявив, що в Москві ніколи не було жодних "козаків", а ті, хто називає себе ними і б'є нагайками мирних громадян, є "чорносотенними бойовиками фашистського спрямування".