Прем'єр Японії Кісіда захворів на COVID-19

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда 12 серпня зробив щеплення проти коронавірусу
Фото: ЕРА
У прем'єр-міністра Японії Фуміо Кісіди позитивний тест на коронавірусну інфекцію. Про це 21 серпня повідомляє японське агентство Kyodo.

У Кісіди, який зробив 12 серпня четверте щеплення проти коронавірусу, за день до того, як він мав повернутися на роботу після тижневої відпустки, результат тестування виявився позитивним.

Симптоми захворювання лихоманку і кашель виявили в Кісіди в суботу, 20 серпня. У канцелярії прем'єра заявили, що перебіг хвороби має легку форму.

Планують, що Кісіда найближчим часом виконуватиме обов'язки віддалено зі своєї резиденції.

Контекст:

Kyodo зазначає, що зараз Японія переживає сьому хвилю епідемії COVID-19. Останніми днями у країні реєструють понад 250 тис. нових випадків зараження.

Від початку пандемії, за даними ВООЗ, у країні підтверджено понад 16,4 млн випадків COVID-19, понад 36 тис. пацієнтів померло.

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреєсус 17 серпня заявив, що у світі знову почала зростати смертність від коронавірусної інфекції.

За останні чотири тижні кількість зареєстрованих смертей від коронавірусу в усьому світі зросла на 35%. Лише за останній тиждень від COVID-19 померло 15 тис. людей.