Президент Філіппін зробив щеплення проти коронавірусу вакциною, яку ще не схвалив місцевий регулятор

Щеплення робив представник міністерства охорони здоров'я
Фото: Bong Go / Facebook
3 травня президенту Філіппін Родріго Дутерте зробили щеплення проти коронавірусу китайською вакциною Sinopharm. Про це повідомив у Facebook місцевий сенатор Крістофер Бонг Го.

"Дутерте зробили щеплення проти COVID-19. Секретар міністерства охорони здоров'я Франсіско Дуке III сам ввів вакцину президенту в палаці Малакананг. Sinopharm використовували для нього за рішенням його лікарів", – написав сенатор.

Він розповів, що щеплення Дутерте робили не тільки для імунізації, але і щоб схилити громадян до вакцинації.

"Підтримаймо нашу національну програму вакцинації і дозвольте нам довіряти вакцині, тому що це рішення для подолання цієї кризи і єдиний ключ до нашого повернення до нормального життя", – зауважив Бонг Го.

Вакцини Sinopharm немає у списку препаратів, які Управління з контролю за продуктами і ліками (FDA) Філіппін дозволило використовувати для імунізації проти COVID-19. Станом на 4 травня у списку вказано вакцини Pfizer/BioNTech, Moderna і Johnson&Johnson.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Вакцинація проти COVID-19 стартувала у світі наприкінці 2020 року. За даними Bloomberg, станом на 4 травня 2021 року у світі зробили більше ніж 1,17 млрд щеплень у 174 країнах.