Президент Вірменії захворів у Лондоні на COVID-19

Саркісяну зробили операцію на нозі в Лондоні
Фото: president.am

Після успішної операції у столиці Британії 3 січня у президента Вірменії Армена Саркісяна з'явилися симптоми коронавірусу. Тест на COVID-19 виявився позитивним, розповіли у   відділі зв'язків з громадськістю президентського апарату.

Президент Вірменії Армен Саркісян захворів на COVID-19, коли зустрічав Новий рік у Лондоні з родиною, повідомив апарат президента, повідомило агентство "Арменпресс" 5 січня, посилаючись на відділ зв'язків із громадськістю президентського апарату.

У столиці Британії 3 січня Саркісяну успішно зробили операцію на нозі, ідеться у повідомленні. Після цього у 67-річного глави держави з'явилися симптоми коронавірусу. Тест на COVID-19 виявився позитивним. Саркісян перебуває на ізоляції та продовжує працювати віддалено.

Улітку на COVID-19 перехворів прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян. Прем'єр припускав, що міг заразитися коронавірусом під час перемовин.

За інформацією Національного центру з контролю та профілактики захворювань, кількість хворих на коронавірус у Вірменії протягом минулої доби збільшилася на 324 людини, наразі там загалом 160 тис. хворих.

Згідно зі статистикою, яку опублікували на офіційному сайті національного центру з контролю та профілактики захворювань Вірменії, станом на 11.00 31 грудня минулого року кількість пацієнтів, що одужали, збільшилася на 957 людей і наразі становить 142,8 тис. Померло від COVID-19 2823 пацієнти.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.