Прокуратура не знайшла підстав для відрахування російських курсантів, котрі зняли еротичну пародію на кліп Satisfaction

На кадрах пародії на кліп Satisfaction хлопці в трусах і кашкетах їдять банани, зображують прибирання
Скріншот: ULNFOX info / YouTube

Приволзька транспортна прокуратура просить притягнути до дисциплінарної відповідальності співробітників російського Ульяновського інституту цивільної авіації, студенти якого знялися в пародії на кліп Satisfaction.

Студенти російського Ульяновського інституту цивільної авіації (УІЦА), що знялися в еротичній пародії на кліп Satisfaction, не порушували законодавства, повідомляє прес-служба Приволзької транспортної прокуратури.

"Установлено, що у підготовці ролика, який викликав неоднозначну реакцію громадськості, узяли участь учні 1-го курсу цього інституту. Під час перевірки фактів порушення ними обов'язків, передбачених чинним законодавством, а також статутом інституту, правилами внутрішнього розпорядку курсантів і надання житлових приміщень та проживання в курсантському гуртожитку, а також інших локальних актів інституту, що тягнуть за собою застосування заходів дисциплінарного стягнення у вигляді відрахування з інституту, не виявлено", – сказано в повідомленні.

Водночас перед ректором УІЦА прокуратура поставила питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності працівників навчального закладу.

У прокуратурі додали, що виховний процес у виші був організований неналежно. Крім того, було порушено закон "Про освіту", а також локальні правові акти вишу.

Відео пародії на кліп до пісні Satisfaction італійського ді-джея Бенні Бенассі опублікували в YouTube 16 січня. На кадрах хлопці у трусах і кашкетах їдять банани, зображують прибирання та дрібний ремонт. Ректор УІЦА Сергій Краснов сказав у коментарі РЕН ТВ, що курсантів відраховувати не будуть, але на них чекають "дуже суворі покарання", і вони "навряд чи знайдуть собі місце в цивільній авіації". Краснов також назвав ролик "знущанням" і порівняв інцидент з відомою акцією панк-гурту Pussy Riot у храмі Христа Спасителя в Москві в березні 2012 року.

Молодики у футболках і формі МНС Росії зняли пародійне еротичне відео на підтримку курсантів Ульяновського інституту цивільної авіації. За даними Tjournаl, ролик 18 січня з'явився у спільнотах Ульяновська у "ВКонтакте". "Це, товариші, безумовно бунт", – написав російський військовий журналіст Аркадій Бабченко у Facebook. За його словами, "труселя і веселуха у скріпній країні перемагає попів".