Пропагандистка Симоньян після перемоги ізраїльтянки на Олімпіаді 2020 закликала "плюнути вслід цим тварюкам"

Експерти зазначили, що перемогу Ашрам (на фото) здобула завдяки тому, що в усіх чотирьох видах її програми були складнішими, ніж в Аверіної
Фото: EPA
Російська пропагандистка, головна редакторка телеканала RT Маргарита Симоньян після перемоги ізраїльтянки Ліной Ашрам в індивідуальному багатоборстві у художній гімнастиці на Олімпіаді 2020 заявила, що її перемога була нечесною. Про це Симоньян написала 7 серпня у Telegram.

Ашрам 7 серпня обійшла росіянку Діну Аверіну, яка поступилася суперниці на 0,15 бала.

"Є там хтось із наших у Токіо хоч плюнути вслід цим тварюкам? А в ізраїльтянки є один шанс залишитися людиною – повернути медаль", – заявила пропагандистка.

Вона написала, що займалася в дитинстві гімнастикою і знає, що це спорт, у якому постійно відчувають фізичний біль і голод.

"Щоденний, нескінченний голод і щоденний нескінченний біль. Бажаю суддям, які ганебно позбавили золота заради політики, заради того, щоб ми не вийшли на третє місце за золотими, прожити залишки своїх життів у такому самому голоді і болі, як прожила все своє життя засуджена ними Діна", – зазначила Симоньян.

Контекст:

РФ залишилася без золота Олімпіади в художній гімнастиці вперше з 1996 року. Російський сайт Sports.ru зазначив, що перемогу Ашрам здобула завдяки тому, що в усіх чотирьох видах її програми були складнішими, ніж в Аверіної.

Олімпійські ігри 2020 року мали відбутися в Токіо з 24 липня до 9 серпня минулого року, але через поширення коронавірусної інфекції змагання перенесли на 2021 рік. Вони почалися 23 липня і триватимуть до 8 серпня. В Олімпіаді бере участь приблизно 11 тис. спортсменів.

Росіяни на Олімпійських іграх через допінговий скандал виступають без російського прапора і державного гімну.

Команда Олімпійського комітету Росії в медальному заліку Олімпіади посідає п'яте місце, про це свідчать дані сайта Ігор. У росіян 20 золотих медалей, 27 срібних і 23 бронзові.