Публікація WikiLeaks секретної інформації загрожує діяльності розвідки – ЦРУ

У ЦРУ заявили про ризики через витік секретної інформації
Фото: ЕРА

У ЦРУ підкреслили, що зауважень до автентичності опублікованих WikiLeaks секретних документів у них немає, але зазначили ризики, до яких може призвести такий витік.

У Центральному розвідувальному управлінні США (ЦРУ) зазначили загрозу державній безпеці через публікації WikiLeaks секретних даних. Про це йдеться в заяві відомства.

У ЦРУ підкреслили, що зауважень до автентичності документів у них немає, але зазначили ризики, які приховує в собі витік таємної інформації.

На думку ЦРУ, дії WikiLeaks загрожують здатності розвідспільноти США захистити країну від терористів та "інших ворогів".

"Такі витоки не тільки загрожують співробітникам (розвідки. – "ГОРДОН") та їхній діяльності, але й надають ворогам інструменти та інформацію, щоб нашкодити США", – йдеться в заяві.

Портал WikiLeaks почав публікувати нову серію секретних документів з бази даних ЦРУ в США. Серія дістала кодову назву Vault 7 ("Сейф 7") і є найбільшою публікацією за весь час.

Портал WikiLeaks заснував Джуліан Ассанж у 2006 році. Команда сайта публікує переважно секретні документи, отримані від інформаторів. Ассанж із 2012 року живе на території посольства Еквадору в Лондоні. Прокуратура Швеції домагається його екстрадиції за підозрою у зґвалтуванні двох жінок у 2010 році. Ассанж свою провину заперечує. Крім того, у США засновнику WikiLeaks загрожує смертна кара за шпигунство.