Путін ушанував пам'ять загиблих під час блокади Ленінграда. Вхід на цвинтар для інших перекрили

Путін вшанував покладанням вінка пам'ять загиблих солдатів та жителів Ленінграда, повідомили у Кремлі
Фото: EPA
27 січня президент Росії Володимир Путін відвідав Піскарівський цвинтар у Санкт-Петербурзі. Про це повідомив сайт Кремля.

У релізі зазначили, що Путін вшанував покладанням вінка пам'ять загиблих солдатів та жителів Ленінграда в роки Другої світової війни.

"Медуза" в Telegram опублікувала фото, на якому видно, що Путін під час заходу перебував на цвинтарі один. Поки він ішов територією меморіалу, за парканом стояли люди.

Видання зазначило, що на 78-мі роковини зняття блокади Ленінграда президент РФ поклав вінок до підніжжя монумента "Мати-Батьківщина" та квіти до братської могили, де поховано його старшого брата, який помер дитиною у блокаду.

"Поки на цвинтарі був президент, для решти вхід туди було закрито. Наприклад, на цвинтар не пустили 89-річну місцеву жительку, яка пережила блокаду", – наголосила "Медуза".

Спікер Кремля Дмитро Пєсков заявив, що цвинтар не закривали для відвідувачів.

"Незначно лише попросили почекати, коли Путін покладав квіти, але й це було дуже швидко. На це витратили не більше ніж 10 хвилин. І потім усе продовжили спокійно", – сказав прессекретар.

Контекст:

Блокада Ленінграда тривала 872 дні – із 8 вересня 1941 року до 27 січня 1944 року. За роки блокади, за різними даними, загинуло від 600 тис. до 1,5 млн людей.