Путін заявив, що РФ готова передати США запис розмови Лаврова із Трампом

Путін заявив, що готовий надати запис розмови Лаврова і Трампа
Фото: EPA

Президент РФ Володимир Путін заявив про готовність передати Конгресу і Сенату США запис розмови президента США Дональда Трампа і міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова. Помічник Путіна Юрій Ушаков заявив, що запису немає, є тільки стенограма розмови.

Якщо у США виникне бажання, РФ готова передати записи розмови міністра закордонних справ Росії Сергія Ларова із президентом США Дональдом Трампом. Про це журналістам у Сочі сказав президент РФ Володимир Путін, повідомляє прес-служба Кремля. 

"Якщо адміністрація Сполучених Штатів вважатиме за доцільне, ми готові надати запис бесіди Лаврова з Трампом в Сенат і Конгрес США. Звичайно, у тому разі, якщо американська адміністрація цього захоче", – сказав Путін.

Помічник Путіна Юрій Ушаков уточнив, що запису розмови не вели, є тільки стенограма, зазначає "РИА Новости".

The Washington Post із посиланням на власні джерела повідомило, що Трамп розкрив секретну інформацію під час зустрічі в Білому домі із главою МЗС РФ Сергієм Лавровим та російським послом у США Сергієм Кисляком.

За даними телеканала АВС, Трамп розповів Лаврову про операцію, розроблену ІДІЛ, у межах якої у літак, який летітиме до США, терористи планують занести бомбу, заховану в ноутбуці. Передбачають, що це дасть змогу пронести її непоміченою для систем перевірки аеропорту.

У Білому домі це повідомлення спростували, а сам Трамп заявив, що мав право ділитися з Росією інформацією.

Високопоставлений чиновник розвідки однієї із європейських країн повідомив, що його країна може припинити обмін інформацією зі Сполученими Штатами, якщо буде знайдено підтвердження, що Трамп поділився секретною інформацією з російськими офіційними особами.

Путін назвав "політичною шизофренією" інформацію про розголошення Трампом секретних даних на зустрічі з Лавровим.