Путін заявив, що українська влада робить ставку на силове розв'язання конфлікту на Донбасі

Путін: Сьогоднішня влада на Україні явно не готова до мирного розв'язання цієї складної проблеми
Фото: ЕРА

Президент РФ Володимир Путін сказав, що Москву "не можуть не турбувати" рішення української влади щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Українська влада хоче зірвати Мінські угоди шляхом загострення ситуації на південному сході країни. Про це заявив президент РФ Володимир Путін під час виступу на засіданні колегії Федеральної служби безпеки, передає прес-служба Кремля.

"Ми бачимо і серйозне загострення ситуації на південному сході України останнім часом. Мета цього загострення очевидна: зірвати Мінські угоди. Нинішня влада на Україні явно не готова до мирного вирішення цієї складної проблеми й робить ставку на силове розв'язання. Більше того, відкрито говорить і про організацію диверсійно-терористичної, підривної роботи, зокрема і в Росії. Нас це не може не турбувати", – сказав він.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії ведуться між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.

Україна та західні країни звинувачують Росію у втручанні в конфлікт: використанні регулярних військ у бойових діях на боці бойовиків, постачанні зброї та фінансовій підтримці. Москва свою участь у конфлікті на Донбасі заперечує.

Мінські угоди, укладені в 2015 році, передбачають припинення вогню на Донбасі, повернення під український контроль лінії держкордону з Росією, а також розведення важких озброєнь. Жодну з цих вимог поки повністю не виконано.