Путін закликав керівника Курської області РФ до "мужності" й "зібраності", жодного разу не згадав російських військових

Зі Смирновим Путін спілкувався за допомогою відеозв'язку
Фото: kremlin.ru

Нелегітимний президент країни-агресора Росії Володимир Путін 8 серпня під час сеансу відеозв'язку з тимчасовим виконувачем обов'язків губернатора Курської області РФ Олексієм Смирновим закликав його до "мужності" й "зібраності" в умовах, коли в регіоні тривають бої. Стенограму опублікувала пресслужба Кремля.

"Життя ставить перед вами неординарні, складні завдання з надання допомоги людям. [...] Сьогоднішня ситуація вимагає й відомої мужності, зібраності на шляхах вирішення цих складних, непростих, неординарних завдань, які зараз стоять перед усіма гілками й усіма рівнями влади, і зокрема перед губернатором і вашою командою", – сказав Путін.

Нелегітимний президент заявив, що "загалом" ситуація в Курській області йому відома, і попросив Смирнова висловити свої "оцінки ситуації".

Виконувач обов'язків губернатора заявив, що Збройні сили України "спробували" прорвати російський кордон о 5.00 6 серпня, і потім повідомив, що диверсійно-розвідувальні групи (ДРГ) нібито ведуть обстріли, через що відбувається евакуація населення "на безпечну відстань".

Згідно зі стенограмою розмови, ні Путін, ні Смирнов не згадували російських військових, які – теоретично – повинні брати участь у боях у Курській області.

Контекст:

6 серпня у РФ заявили про нібито спробу ЗСУ атакувати кордон із РФ у Курській області. Українське військово-політичне керівництво поки не коментувало того, що там відбувається. Докладніше про операцію читайте в матеріалі "ГОРДОН".

8 серпня секретар комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони і розвідки, нардеп від "Голосу" Роман Костенко заявив, що операція сил оборони України в Курській РФ добре спланована й стала неочікуваною для окупантів.