Рада нацбезпеки Великобританії обговорює можливу відповідь на отруєння Скрипаля

12 березня Мей вимагала від Кремля до вечора 13 березня надати пояснення ситуації з отруєнням Скрипаля
Фото: EPA

У Лондоні під головуванням прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей проходить засідання Ради національної безпеки, на якому міністри і високопоставлені представники британської розвідспільноти обговорюють можливу відповідь на інцидент із колишнім офіцером російської розвідки Сергієм Скрипалем та його донькою Юлією.

У Лондоні проходить засідання Ради національної безпеки Великобританії, повідомляє телеканал Sky News.

На зустрічі головує прем'єр-міністр Тереза Мей. Міністри і високопоставлені представники британської розвідспільноти обговорюють можливу відповідь на інцидент із колишнім офіцером російської розвідки Сергієм Скрипалем та його донькою Юлією.

Телеканал повідомляє, що серед імовірних варіантів відповіді – кібератака, дії економічного, фінансового і дипломатичного характеру.

4 березня 66-річного Скрипаля та його 33-річну доньку Юлію госпіталізували в британському Солсбері із симптомами отруєння. Також у лікарню доправили сержанта місцевої поліції Ніка Бейлі, який відвідав будинок Скрипаля.

12 березня прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей повідомила, що, за даними слідства, під час замаху було застосовано нервово-паралітичний агент "Новачок", розроблений у Росії. Вона вимагала від Кремля до вечора 13 березня надати пояснення щодо події, інакше Лондон уважатиме інцидент незаконним застосуванням сили Росією проти Сполученого Королівства.

Позицію Великобританії підтримала влада Франції, США, Німеччини й Австралії.

13 березня міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія не буде відповідати на ультиматум Лондона. Цього самого дня МЗС РФ стало вимагати від Британії надати Росії зразки речовини, якою отруїли Скрипаля.

Речник Кремля Дмитро Пєсков заявив сьогодні, що Москва поінформувала Лондон дипломатичними каналами про непричетність до отруєння Скрипаля.