Реальна кількість заражених коронавірусом в Італії може бути в рази більшою – дослідження

Результати дослідження базуються на 65 000 аналізів крові
Фото: depositphotos.com

Кількість осіб, що заразилися коронавірусом в Італії, може перевищувати в шість разів офіційні дані. Антитіла на коронавірус мають у крові 1,5 млн італійців, або приблизно 2,5% населення країни, йдеться в спільному дослідженні міністерства охорони здоров'я і Національного статистичного відомства Італії Istat.

Реальна кількість тих, хто заразився коронавірусом в Італії, може бути в шість разів більшою за офіційні дані. Про це повідомляють у дослідженні, проведеному міністерством охорони здоров'я та Національним статистичним відомством Італії Istat.

За підсумками дослідження, антитіла на коронавірус мають у крові 1,5 млн італійців, або приблизно 2,5% населення країни.

"Завдяки роботі Istat і Червоного Хреста, а також 65 тис. італійців, ми презентували дані дослідження серопревалентності. Згідно з дослідженням, 2,5% італійців вступили в контакт із вірусом. Ці та інші дані підтверджують, що запобіжні заходи та стримування, вжиті урядом, і правильна поведінка громадян обмежили поширення інфекції", – цитує пресслужба міністерства охорони здоров'я міністра охорони здоров'я Італії Роберто Сперанцу.

Одержані результати базуються на 65 000 аналізах крові, які проводили в період із кінця травня до середини липня представники Червоного Хреста в Італії.

За даними Центру системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джонса Гопкінса, в Італії заразилися коронавірусів 248,4 тис. осіб, померло від COVID-19 майже 35,2 тис. осіб.