Рейтинг схвалення Гарріс серед американців зростає – опитування

Стало відомо, скільки американців підтримує Гарріс
Фото: EPA

Підтримка віцепрезидентки США Камали Гарріс серед дорослих американців стабільно зростає. Про це свідчать результати опитування The Associated Press – NORC Center for Public Affairs Research, які 19 серпня опублікувало Associated Press.

Приблизно половина дорослих американців – 48% – дуже або досить прихильно ставляться до Гарріс. Ця цифра сягнула 39% на початку літа до того, як президент США Джо Байден вибув із передвиборчих перегонів. На той момент про сприятливе ставлення до Байдена заявило 38% опитаних. Такий показник свідчить не лише про зростання схвалення Гарріс порівняно з її особистим рейтингом, а й порівняно з рейтингом Байдена, зазначає Associated Press.

41% респондентів заявив, що має позитивну думку про експрезидента США, кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа.

Зростання прихильності до Гарріс відбувається в міру того, як дедалі більше американців загалом формує думку про неї під час передвиборчої кампанії, йдеться в публікації. Частка тих, хто каже, що вони недостатньо знають про неї, щоб мати думку, скоротилася вдвічі – з 12% у червні до 6% зараз.

Із червня прихильність до Гарріс трохи зросла серед деяких груп, які загалом уже прихильні до Демократичної партії США. Фіксують невелике зростання прихильності серед демократів, незалежних, жінок і молодих людей віком до 30 років.

Контекст:

Вибори президента США відбудуться в листопаді 2024 року.

21 липня Байден оголосив про вихід із передвиборчих перегонів і підтримав висування Гарріс як кандидатки від Демократичної партії.

23 липня стало відомо, що Гарріс здобула достатню для висування підтримку серед демократів.