РФ не буде брати участі у зустрічі коаліції з боротьби проти ІДІЛ – Держдепартамент США

Тонер нагадав, що РФ не входить до коаліції
Фото: ЕРА

Росія не може брати участі в переговорах, оскільки вона не входить до коаліції, заявив речник Держдепартаменту США Марк Тонер.

Росії не буде на зустрічі міжнародної коаліції з боротьби проти терористичної організації "Ісламська держава". Про це журналістам заявив речник Держдепартаменту США Марк Тонер.

Зустріч 68 країн міжнародної коаліції на рівні міністрів закордонних справ має відбутися у Вашингтоні 22 березня. Вона стане найбільшою з моменту першого подібного зібрання у 2014 році.

Тонер підкреслив, що Росія не може брати участі в переговорах, оскільки "вона не  є частиною коаліції".

У лютому американські ЗМІ писали, що план Трампа щодо боротьби з ІДІЛ у Сирії може суттєво відрізнятися від стратегії його попередника Барака Обами. Зокрема, США можуть зменшити свою підтримку помірної сирійської опозиції та сирійських курдів або зовсім припинити її. Замість цього Трамп бажає зосередитися на боротьбі з "Ісламською державою".

Військовий конфлікт у Сирії триває з 2011 року. У бойових діях беруть участь урядові війська, опозиціонери, радикальні ісламісти, курди та інші сили. У вересні 2014 року операцію проти ІДІЛ розпочала коаліція на чолі із США. У вересні 2015 року до участі в конфлікті приєдналася Росія, яка підтримує режим президента Башара Асада.