Росія купує боєприпаси в Північній Кореї – розвідка США

Західні санкції впливають на можливості РФ отримувати запаси для російської армії, яка воює в Україні
Фото: depositphotos.com

Росія купує мільйони артилерійських снарядів і ракет малої та середньої дальності в Північної Кореї. Про це повідомила 5 вересня газета The New York Times із посиланням на розсекречені дані розвідки США. Аналогічні дані навів у розмові із CNN неназваний американський чиновник.

Представники влади США не розкрили деталей постачання, зокрема про те, яке саме озброєння Пхеньян передає Москві, у якому обсязі та в який строк. Проте, за словами анонімного американського чиновника, очікують, що Росія надалі може також закупити північнокорейську військову техніку.

Розвіддані про закупівлю північнокорейської техніки розсекретили за тиждень після того, як стало відомо про закупівлю Росією першої партії іранських ударних безпілотників.

Співрозмовники The New York Times зазначають, що рішення Росії звернутися до Ірану та Північної Кореї свідчить про те, що західні санкції впливають на її можливості отримувати запаси для російської армії, яка воює в Україні.

За словами військового експерта Американського інституту підприємництва Фредеріка Кагана, звернення до Північної Кореї свідчить про те, що Росія, з огляду на все, не в змозі самостійно виробляти навіть найпростішу військову техніку.

The New York Times також зазначає, що постачання іранського та північнокорейського озброєння може бути ознакою виснаження власного запасу озброєння в Росії.

Контекст:

30 серпня журналісти The Insider опублікували розслідування, у якому стверджували, що до кінця 2022 року в Росії фіксуватимуть гострий дефіцит снарядів, артилерії та бронетехніки.

На думку журналістів, за збереження інтенсивності війни на нинішньому рівні Москва змушена буде скорочувати використання артилерії.