Росія скасувала головну частину параду військових кораблів у Петербурзі "з міркувань безпеки" – британська розвідка

Цьогоріч кронштадтський елемент параду, який мав відбутися 28 липня 2024 року, скасували "з міркувань безпеки", зазначили у британській розвідці
Фото: depositphotos.com

Цьогоріч у російському Санкт-Петербурзі не буде проходження кораблів до Кронштадту з міркувань безпеки. Про це 26 липня в соцмережі X поінформувало міністерство оборони Великобританії з посиланням на дані розвідки.

У повідомленні зазначено, що День військово-морського флоту Росії  – це щорічна демонстрація морської могутності РФ. Попри популярність у 1970-х роках, захід скасували 1980 року, допоки нелегітимний президент Росії Володимир Путін не відновив його 2017 року як державне свято.

Головна подія відбувається в Санкт-Петербурзі, де російські кораблі проходять уздовж річки Нева до Кронштадтської військово-морської бази.

Цьогоріч кронштадтський елемент параду, який мав відбутися 28 липня 2024 року, скасували "з міркувань безпеки", ідеться в повідомленні.

"Це не перший випадок скасування заходів із моменту вторгнення Росії в Україну. Однак це найбільш резонансний захід, який було скасовано, і він підкреслює дедалі більшу тенденцію, що Росія не може гарантувати захист своїх збройних сил", – резюмували в розвідці.

Контекст:

Станом на 7 червня російські окупанти від початку повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року втратили в Україні 27 кораблів і катерів та один підводний човен.

У Головному управлінні розвідки (ГУР) Міноборони України повідомляли, що з початку 2024 року спецпідрозділ Group 13 за допомогою дронів MAGURA V5 знищив російський ракетний корабель "Ивановец", великий десантний корабель "Цезарь Куников", корвет "Сергей Котов" і швидкісний патрульний катер "Мангуст".