"Росія завжди краде". В Україні прокоментували заклик Медведєва поширювати піратські копії кіно та музики

Пєсков заявив, що дивиться піратські фільми
Фото: pixabay.com (архів)
Заступник глави Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв в інтерв'ю російським ЗМІ назвав правильним використання росіянами піратських копій творів, які через антиросійські санкції стали недоступними жителям РФ. Про це 25 березня повідомляє ТАСС.

"Шукайте правильних піратів і завантажуйте у них. [...] Якщо вони пішли від нас, усілякі "нетфлікси" тощо, отже, будемо це все скачувати, будемо користуватися безоплатно. А я б усе це по мережі розкидував, для того щоб завдати їм максимальної шкоди. Максимальної шкоди, щоб вони збанкрутували", – заявив Медведєв.

Позицію експрезидента РФ підтримав спікер нинішнього російського президента Дмитро Пєсков. Telegram-каналу Shot він заявив, що сам часто дивиться піратські фільми.

На заяви Медведєва і Пєскова відреагував 25 березня у Twitter радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк.

"Знову російські офіціали (Пєсков, Медведєв) зізналися у кримінальному злочині. Закликають росіян поширювати піратські копії кіно/музики. Якщо ти злодій, то ти злодій... РФ завжди краде. Не винаходить, не вигадує, а грабує та обкрадає. Справжнє обличчя "великої російської культури", – написав він.

Контекст:

За інформацією глобальної бази даних щодо відстеження санкцій Castellum, із кінця лютого 2022 року на РФ наклали майже 11,5 тис. обмежень. Загалом із 2014 року, коли РФ окупувала Крим і частину території Донбасу, понад 14 тис. Росія найбільш підсанкційна країна у світі, вона випередила Іран, Сирію і Північну Корею.