Росіяни не можуть зняти готівку в банкоматах. Масштабна кібератака ГУР на російські банки триває – ЗМІ

Українська розвідка дістала бази даних російських банків
Фото: depositphotos.com

Головне управління розвідки Міноборони України продовжує атаку на фінансові установи країни-агресора Росії. Унаслідок операції низка російських банків перестала функціонувати, пише 27 липня LIGA.net із посиланням на джерела у спецслужбах.

Після ураження онлайн-сервісів провідних російських банків, інтернет-провайдерів, соцмереж і національних платіжних систем тепер зазнали атаки банкомати, розповіло джерело видання. Окрім того, українській розвідці вдалося дістати доступ до баз даних російських фінансових установ.

Користувачі низки російських банків не можуть зняти готівку, оскільки під час спроби скористатися банкоматом їхні дебетові та кредитні картки одразу блокуються.

До ВТБ, "Альфа-Банка", "Сбербанка", "Райффайзенбанка", "Россельхозбанка", "Росбанка", "Газпромбанка", "Т-Банка" та iBank, які зазнали атак, додався також російський банк "Дом.рф".

Джерело зазначило, що 26 липня Росія підняла основні ставки до 18%, але населення не може здійснити жодних банківських операцій через відсутність доступу до сервісних послуг і в підсумку втрачає гроші.

Контекст:

Кіберфахівці ГУР із 23 липня атакують російську цифрову інфраструктуру, яка бере участь у забезпеченні воєнної агресії Росії проти України, повідомляли ЗМІ. Онлайн-сервіси фінансових установ по всій країні або не працюють зовсім, або працюють нестабільно і з помилками. Тому росіяни не можуть зайти в особисті кабінети, оплатити послуги чи користування громадським транспортом і здійснити будь-які інші фінансові операції.