Російські козаки заявили, що не будуть бити нагайками уболівальників ЧС 2018, але відреагують на чоловіків, які цілуватимуться

У Ростові-на-Дону козаки пообіцяли охороняти порядок без зброї
Фото: ЕРА

У Ростові-на-Дону козаки заявили, що будуть допомагати поліції охороняти порядок під час ЧС 2018 із футболу, але залишать нагайки вдома.

У Ростові-на-Дону понад 300 козаків допомагатиме поліції охороняти порядок біля стадіону "Ростов-Арена", біля аеропорту, у фан-зоні та на центральних вулицях під час проведення ЧС 2018 із футболу в Росії, пише "Настоящее время".

Козаки стверджують, що будуть беззбройними і залишать нагайки вдома. Однак не відкидають, що будуть застосовувати фізичну силу проти порушників.

"Якщо поліція буде припиняти якісь правопорушення, ми будемо дивитися і всіляко допомагати їм. Зауваження можемо зробити. Попросити, щоб поводилися культурно. Але штрафувати або що-небудь робити може тільки поліція", – розповів козак-дружинник Дмитро Воскресов.

Козаки пообіцяли, що будуть максимально терпимими і до представників ЛГБТ-спільноти та туристів.

"Якщо двоє чоловіків цілуватимуться на чемпіонаті світу, ми підкажемо поліції звернути на них увагу, а далі це вже справа поліції. Для нас цінності – це віра православна і сім'я насамперед. Занадто багато козакам довелося пережити для того, щоб ось саме цією цінністю розкидатися в якийсь спосіб", – підкреслив начальник управління з організації та координації діяльності козачих дружин Олег Баранников.

5 травня "козаки" з нагайками нападали на демонстрантів на Пушкінській площі в Москві, які протестували проти інавгурації президента РФ Володимира Путіна. У "Центральном казачьем войске", яке отримує фінансування від мерії Москви, заявили, що не брали участі у "протиправних діях", а "висловлювали громадянську позицію".

ЧС із футболу пройде у РФ із 14 червня до 15 липня. У Ростові-на-Дону гратимуть команди із Бразилії, Уругваю, Південної Кореї, Мексики, Ісландії та Саудівської Аравії.