Російські пропагандисти пишуть про атаку на полігон під Волновахою під час шикування окупантів. Імовірно, загинуло 65 військових РФ

Пропагандисти повідомляють про 65 загиблих російських солдатів
Фото: EPA

Кілька російських "воєнних кореспондентів" і пропагандистів 20 лютого повідомили про атаку українських військ на російський полігон у селі Трудівське біля Волновахи Донецької області. 

Про атаку, зокрема, написав проросійський блогер і бойовик Єгор Гузенко (Тринадцятий). Він зазначив, що у Трудівському організували шикування солдатів військової частини №06705 і саме чекали "великого начальника", коли стався приліт.

Гузенко стверджує, що внаслідок атаки загинуло щонайменше 65 солдатів країни-агресора.

Про цю атаку написав також український блогер і військовий Кирило Сазонов. За його словами, на цьому полігоні окупанти навчають особовий склад звідкись із Далекого Сходу.

"І ось до них на шикування щось прилетіло. Повідомляють про три HIMARS", – каже він.

О 0.15 приліт по полігону підтвердили і джерела "Русской службы BBC". За їхніми даними, у цей момент на полігоні на шикуванні перебували військовослужбовці 36-ї гвардійської мотострілецької бригади збройних сил РФ.

У момент удару військовослужбовці 4-ї, 5-ї і 6-ї рот цієї бригади вишикувалися на полігоні й очікували на прибуття командувача 29-ї армії Східного військового округу генерал-майора Олега Моїсеєва.

Один із військових, який був на шикуванні під час атаки й вижив, сказав журналістам, що їх "вишикували в чистому полі командири". Він також показав журналістам відео із самого шикування.

Загалом у розпорядженні журналістів є понад 10 фотографій і відеозаписів із полігону, зроблених одразу після удару, – на них зафіксовано десятки загиблих, але ЗМІ їх не опублікував з етичних міркувань. "Русская служба BBC" пише, що, за різними оцінками, зокрема самих військовослужбовців 36-ї бригади, унаслідок удару могло загинути щонайменше 60 осіб.

Контекст:

Від початку повномасштабної війни сили оборони України ліквідували майже 405 тис. російських окупантів.