Російські військовослужбовці прибули до Венесуели для консультацій із військової підготовки – The Washington Post

Росіяни прибули до Венесуели двома літаками
Фото: Federico Black / Twitter

Як пише The Washington Post, приблизно 100 російських військовослужбовців у Каракасі візьме участь у консультаціях із військової підготовки. Джерело "РИА Новости" заявило, що прибуття російських військових у Каракас пов'язане з реалізацією контрактів із військово-технічного співробітництва між РФ та Венесуелою.

Російські військові прибули до столиці Венесуели Каракаса в межах військово-технічного співробітництва між країнами, заявив The Washington Post неназваний венесуельський чиновник.

За його словами, приблизно 100 російських військовослужбовців візьме участь у консультаціях із військової підготовки і стратегії.

Джерело "РИА Новости" заявило, що у прибутті російських військових у Каракас "немає нічого загадкового", оскільки це пов'язано з реалізацією контрактів із військово-технічного співробітництва.

23 березня журналіст Хав'єр Майорка повідомив, що делегацію зі 100 російських військовослужбовців у Венесуелі очолює генерал Василь Тонкошкур. Росіяни прибули літаком Іл-62М. Другим літаком, Ан-124-100, у Каракас доправили вантаж вагою 35 тонн.

24 березня венесуельський сайт Crímenes sin Castigo повідомив, що російські військові, ймовірно, залишаться у столиці Венесуели, де діятимуть у контакті з венесуельськими спецпризначенцями, армією та поліцією.

У Венесуелі триває політична криза. 10 січня Ніколас Мадуро, який здобув найбільше голосів на виборах 2018 року, склав присягу президента. 15 січня підконтрольний опозиції парламент визнав Мадуро узурпатором.

23 січня голова парламенту Хуан Гуайдо оголосив себе виконувачем обов'язків президента країни.

США, більшість країн Латинської Америки та Євросоюзу визнали Гуайдо тимчасовим президентом, Росія висловила підтримку Мадуро.