Російські ЗМІ повідомили, що Невзоров оскаржив заочний арешт. Журналіст відповів, що це "сон рябої кобили"

Невзоров: Судитися із СК – те саме, що судитися зі зграєю павіанів
Фото: nevzorovofficial / Instagram
Басманний суд Москви отримав апеляційну скаргу захисту на рішення про заочний арешт журналіста, телеведучого Олександра Невзорова. Про це написала низка російських ЗМІ, зокрема держагентство ТАСС, посилаючись на пресслужбу суду і ймовірного адвоката журналіста.

У пресслужбі суду агентству підтвердили, що "надійшла скарга", а адвокат Дмитро Овчинников, якого ТАСС називає адвокатом журналіста, повідомив, що оскаржив обрання заочного запобіжного заходу щодо Невзорова.

Він відмовився коментувати перебіг слідства та озвучити позицію Невзорова, пояснивши, що з нього "взято підписку про нерозголошення даних попереднього слідства".

Зі свого боку Невзоров у Telegram наголосив, що не знає, "хто той самозванець, який подав клопотання про скасування арешту", але він журналіста не представляє і не має до нього жодного стосунку.

"Сон рябої кобили. У мене немає адвоката, я нікого не просив і нікому не давав повноважень мене захищати. Судитися із СК – те саме, що судитися зі зграєю павіанів. Жодного стосунку ні до права, ні до закону ця організація не має. Після всіх беззаконь, розправ із невинуватими, людожерських арештів, підлостей я сприймаю її як колективного чикатила в погонах. Жодної милості і ласки мені від режиму не треба, я їх ніколи не прийму", – заявив він.

Контекст:

22 березня Слідчий комітет РФ обвинуватив Невзорова у поширенні нібито неправдивої інформації про дії російських збройних сил і завів кримінальну справу. Публіцист став першим журналістом у РФ, щодо якого завели справу за новою статтею про "фейки" про російську армію.

У Слідкомі заявили, що Невзоров розмістив "свідомо неправдиву інформацію про умисний обстріл збройними силами РФ пологового будинку в Маріуполі". Сам публіцист припустив, що його переслідування пов'язане із впливом на молодих журналістів. Водночас Невзоров підкреслив, що знає, як вибудовувати інформацію так, щоб "якщо дотримуватися закону, то не прискіпатися", і що заяву про обстріл збройними силами РФ пологового будинку в Україні він зробив "із граничною акуратністю".

25 березня Невзоров повідомив, що перебуває в Ізраїлі. За словами публіциста, поки він остаточно не вирішив, чи варто повертатися в Росію.

МВС Росії оголосило у розшук телеведучого 4 травня. 6 травня суд обрав Невзорову запобіжний захід у вигляді заочного арешту, повідомили у пресслужбі московських судів загальної юрисдикції.