Російських засуджених залучатимуть до очищення Арктики від забруднень

В Арктиці для ув'язнених можуть розмістити модульні бараки
Фото: ЕРА
Директор Федеральної служби виконання покарань Росії Олександр Калашников повідомив про домовленість відправляти в'язнів очищати Арктичну зону.

Російських засуджених можуть залучати до очищення територій Арктичної зони від забруднень. Про це 12 березня повідомив директор Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) Росії Олександр Калашников. Його цитує "Інтерфакс".

За словами Калашникова, сьогодні такої домовленості досягли з керівництвом Красноярського краю та адміністрацією міста Норильська. Він попросив керівників територіальних органів ФСВП з Арктичної зони "продовжити роботу в цьому напрямі".

У грудні 2020-го повідомляли, що ФСВП вивчає можливість примусово відправляти засуджених на роботи з очищення Арктики від накопиченого забруднення і розташовувати там модульні бараки. Начальниця управління організації виконання покарань, не пов'язаних з ізоляцією від суспільства, ФСВП Олена Коробкова повідомляла, що адміністрація Норильська виділила приміщення для створення виправного центру на 56 осіб, зазначив "Інтерфакс".

У Норильську у травні минулого року на теплоелектростанції структури "Норнікеля" стався витік 21 тонни дизельного палива, яке потрапило в річки. "Норнікель" виплатив призначену судом компенсацію збитків у розмірі 146 млрд руб. Збитки, яких було завдано місцевій фауні, планує відшкодувати в натуральному вигляді.