Російський "Аерофлот" звільнить стюардесу, яка назвала Калінінград Кенігсбергом

"Аерофлот" подякував пасажиру "за сигнал"

Фото: EPA

Російський журналіст Віталій Третьяков повідомив, що під час рейсу Москва – Калінінград стюардеса англійською мовою назвала Калінінград Кенігсбергом, після чого "Аерофлот" пообіцяв звільнити свою співробітницю.

Авіакомпанія "Аерофлот" звільнить стюардесу, яка під час рейсу назвала місто Калінінград Кенігсбергом. Про це йдеться на офіційному акаунті авіакомпанії у Twitter.

Про інцидент на борту літака "Аерофлоту", що летів із Москви в Калінінград, 27 квітня повідомив російський журналіст Віталій Третьяков.

"У літаку "Аерофлоту" Москва – Калінінград російською оголошують, що літак виконує рейс Москва – Калінінград. А англійською одразу за цим: рейс Москва – Кенігсберг. Чув це на власні вуха у польоті 25 квітня", – написав він.

В "Аерофлоті" йому відповіли, що "провели перевірку інциденту", і ця інформація підтвердилася. "Бортпровідницю буде звільнено", – пообіцяли в авіакомпанії і подякували Третьякову "за сигнал".

Калінінград входив до складу Пруссії та Німеччини з 1773-го до 1945 року і мав назву Кенігсберг. Після закінчення Другої світової війни місто було передано під юрисдикцію СРСР і в 1946 році перейменовано на Калінінград.

Майже всіх німців, які населяли Кенігсберг, було депортовано до Німеччини. Замість них переселили громадян СРСР. У місті залишилося тільки 20 тис. із 370 тис. німецьких жителів, які жили там до війни.