Російський бізнесмен Усманов заявив, що подасть до суду на Навального за наклеп

Усманов стверджує, що веде свої справи "прозоро та законно"
Фото: ЕРА

Бізнесмен Алішер Усманов уважає, що розслідування опозиціонера Олексія Навального ганьблять його честь і гідність.

Російський бізнесмен Алішер Усманов подасть до суду на опозиційного політика Олексія Навального, оскільки той "перейшов червону лінію", звинувативши Усманова у злочині.

Про це Усманов розповів агентству ТАСС.

За його словами, Навальний уводить людей в оману і його твердження є наклепом. Усманов упевнений, що в Навального "немає морального права" його звинувачувати, оскільки бізнесмен веде свої справи "прозоро та законно", а також витрачає понад $100 млн на рік на благодійність.

В останньому розслідуванні Навального "Він вам не Дімон" стверджували, що фонд "Соцгоспроект", який очолює однокурсник прем'єра РФ Дмитра Медведєва, отримав у подарунок від Усманова земельну ділянку із садибою в селі Знам'янське на Рубльовському шосе вартістю 5 млрд руб.

"Сировинний олігарх, один із найбагатших російських бізнесменів подарував близькомедведєвському фонду надзвичайно дорогу садибу на Рубльовці. Ми прекрасно розуміємо, що значить такий подарунок: це хабар. Ніякого іншого пояснення, чому олігарх комусь дарує маєток за 5 млрд, бути не може. Й Усманов із Медведєвим це розуміють", – говорив Навальний.

Усманов зі статками в розмірі $14 млрд посідає п'яте місце у списку найбагатших бізнесменів Росії за версією Bloomberg. Він найбільший акціонер холдингу USM Holdings, який контролює компанії "Металоінвест", "Мегафон", Mail.ru. Також Усманову належить видавничий дім "Коммерсантъ", 30% акцій лондонського "Арсеналу" та інші активи.