Російському пропагандистові Соловйову заборонили в'їзд до Латвії за "глорифікацію нацизму"

Соловйов переконаний, що глава МЗС Латвії "судив за Twitter прибічників Навального"
Скріншот: Россия 1 / YouTube
Російський ведучий Володимир Соловйов переконаний, що латвійське МЗС "зовсім не розібралося" в його телепередачі.

Міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевичс повідомив у Twitter, що заніс російського телеведучого Володимира Соловйова у список небажаних осіб Латвійської Республіки.

"Для Латвії неприйнятною є глорифікація нацизму в будь-якій формі", – написав Рінкевичс.

Соловйов повідомив агентству "РИА Новости", що обговорить з адвокатом подання позову до суду через заборону на в'їзд до Латвії. На його думку, "пан міністр зовсім не розібрався" й ухвалив рішення на підставі не реального змісту передачі, а "судив за Twitter прибічників [російського опозиціонера Олексія] Навального".

У Спілці журналістів Росії засудили рішення латвійського МЗС і нагадали, що його ухвалили на тлі закриття в республіці кількох російських ЗМІ. Секретар СЖР Тимур Шафір заявив агентству, що заборона Соловйову на в'їзд до Латвії – це "видавлювання російської мови і російських журналістів з інформпростору країни".

15 лютого Соловйов, пояснюючи в ефірі телеканала "Россия 1", чому він не поважає Навального, порівняв його з лідером нацистської Німеччини Адольфом Гітлером. Водночас він заявив, що Гітлер "був дуже сміливою людиною" і, на відміну від Навального, "не косив від армії", а "воював відважно під час Першої світової війни".