Роскомнагляд вимагає в YouTube повернути у тренди відео пропагандиста Соловйова

У Роскомнагляді вважають, що YouTube обмежує поширення матеріалів російського автора
Фото: depositphotos.com

У Роскомнагляді вимагають у YouTube узгодити правила майданчика з чинним законодавством РФ і відновити потрапляння відеоматеріалів російського пропагандиста Володимира Соловйова в розділ "У тренді".

Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій надіслала лист компанії Google, в якому зажадала "зняти обмеження щодо YouTube-каналу "Соловйов LIVE" російського пропагандиста Володимира Соловйова. Про це повідомляє пресслужба Роскомнагляду.

"Як стало відомо, з жовтня поточного року відеоматеріали каналу не потрапляють в розділ "У тренді" YouTube, хоча раніше це відбувалося регулярно. Таку ситуацію можна розцінити як спробу адміністрації YouTube обмежити поширення матеріалів популярного російського автора, перешкодити зростанню його аудиторії", – ідеться в повідомленні відомства.

У Роскомнагляді зажадали, щоб YouTube узгодив правила майданчика з чинним законодавством РФ.

Учасник Pussy Riot, видавець "Медіазони" Петро Верзілов опублікував відео, в якому Соловйов повідомляв, що його підписники не отримують сповіщень про нові ролики.

На YouTube-каналі "Соловйов LIVE", який було створено в березні 2020 року, 496 тис. підписників. Ролики телеведучого, якого називають кремлівським пропагандистом, набирають від декількох десятків тисяч до сотень тисяч переглядів.

Російський пропагандист Володимир Соловйов з 2010 року працює на державному каналі "Россия 1". У серпні 2014 року Україна включила його до списку санкцій за позицію щодо анексії Криму.