"Роскосмос" запустив на орбіту Землі пілотований корабель із туристами

Старт відбувся успішно, стверджує "Роскосмос"
Фото: roscosmos.ru
8 грудня російська корпорація "Роскосмос" запустила з космодрому Байконур у Казахстані ракету-носій "Союз-2.1а" з пілотованим кораблем "Союз МС-20", на якому перебуває троє людей. Про це повідомляє сайт "Роскосмосу".

Старт виконано успішно, зазначили у корпорації.

Космічний корабель відокремився від третього ступеня ракети-носія майже за дев'ять хвилин, опинившись на цільовій орбіті (висота 200–242 км).

Наразі "Союз МС-20" продовжує політ в автоматичному режимі. Через чотири витки навколо планети корабель почне стикування з Міжнародною космічною станцією (МКС).

На борту корабля перебувають російський космонавт Олександр Місуркін і двоє туристів – японці Юсаку Маезава (підприємець) та Йозо Хірано (продюсер).

Політ відбувається за контрактом "Роскосмосу" з компанією Space Adventures. Очікують, що космічні туристи проведуть на МКС 12 діб та повернуться на Землю 20 грудня.

Контекст:

Міжнародна космічна станція це пілотована орбітальна станція, яку використовують як багатоцільовий космічний дослідницький комплекс. У проєкті бере участь п'ять космічних агенцій: NASA, "Роскосмос", Європейське космічне агентство, Японське агентство аерокосмічних досліджень та Канадське космічне агентство.

МКС зібрали на орбіті Землі у 19982000 роках. 2 листопада 2000 року на станцію вирушила перша експедиція.