Румунія змінила правила в'їзду до країни та ввела штрафи для порушників

Туристам, які приїжджають до Румунії, доведеться заповнювати цифрові анкети

Фото: depositphotos.com

Румунія з 20 грудня через поширення коронавірусної інфекції змінила правила в'їзду для туристів з інших країн. Про це 20 грудня повідомляє пресцентр Державної прикордонної служби України.

Тепер для перетину кордону з Румунією мандрівникам треба буде заповнити електронну анкету, на основі якої співробітники управління громадського здоров'я Румунії зможуть легше ідентифікувати та зв'язатися з особами, які контактували під час подорожі з людиною, інфікованою коронавірусом.

Цифрову анкету можна сформувати в електронному вигляді за посиланням. Туристи, які прибули до Румунії без анкети, мають заповнити її протягом 24 годин, за відмову передбачено штраф до 3 тис. леїв (4,6 тис. грн).

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року у Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) оголосила поширення коронавірусу пандемією.

У ПАР 22 листопада виявили новий варіант коронавірусу B.1.1.529, що має велику кількість мутацій, які викликають занепокоєння. ВООЗ надала йому назву "Омікрон". Станом на 16 грудня "Омікрон" підтвердили у 89 країнах.

6 грудня у Румунії у зв'язку з виявленням у країні варіанта коронавірусу "Омікрон" ухвалили рішення ввести нові правила для туристів, які прибувають до країни.

Із початку пандемії у Румунії підтвердили майже 1,8 млн випадків COVID-19, померло понад 58 тис. людей, повідомив американський університет Джонса Гопкінса.