Серед загиблих унаслідок авіакатастрофи в Ефіопії було щонайменше 12 співробітників ООН – ЗМІ

Авіакатастрофа в Ефіопії сталася 10 березня
Фото: EPA

Генсек ООН Антоніу Гутерріш повідомив, що в авіакатастрофі в Ефіопії загинули співробітники організації. Джерело повідомило агентству AFP, що їх було "принаймні дюжина".

Серед загиблих унаслідок авіакатастрофи в Ефіопії були співробітники Організації Об'єднаних Націй. Про це повідомив генсек ООН Антоніу Гутерріш у Twitter.

"Глибоко засмучений новинами про авіакатастрофу в Ефіопії, яка забрала життя всіх на борту. Мої щирі співчуття родинам та близьким усіх жертв, включно з нашими співробітниками ООН, загиблими в цій трагедії", – написав Гутерріш.

Спікер Гутерріша Стефан Дюжаррік розповів, що поки не встановлено точну кількість співробітників ООН, які загинули в авіакатастрофі, повідомляє CNN. Він зазначив, що на борту були як працівники організації, так і позаштатні перекладачі. За словами Дюжарріка, представники ООН не завжди подорожують із паспортами організації, тому важко встановити їх точну кількість.

Агентство AFP із посиланням на чиновника ООН повідомило, що серед пасажирів була "принаймні дюжина" співробітників ООН, які прямували на щорічну асамблею Програми ООН із довкілля, яка відкриється 11 березня в Найробі.

Зв'язок із Boeing 737, який 10 березня прямував з Аддіс-Абеби в Найробі, зник за шість хвилин після зльоту. На борту літака, що розбився в районі ефіопського міста Бішофту, перебували вісім членів екіпажу і 149 пасажирів. Усі 157 осіб загинули.

За даними авіакомпанії Ethiopian Airlines, серед пасажирів були громадяни більше ніж 30 країн.