Шендерович: Зірвалася моя дев'ята ходка. Як шкода, я так чекав дослідження в суді питання "рукожопості росіян"

Шендерович: Сьогодні рівно рік, як Слідчий комітет почав досліджувати мій текст
Фото: Василий Петров / Facebook

Російський письменник Віктор Шендерович розповів, що Слідчий комітет РФ уже рік досліджує його пост у Facebook щодо підсудності.

Російський письменник і публіцист Віктор Шендерович нагадав, що минув уже рік після доносу на нього члена громадської палати Москви Павла Даніліна, який звернувся до Слідчого комітету Російської Федерації з проханням перевірити пост Шендеровича щодо підсудності. Про це письменник повідомив у Facebook.

"Сьогодні рівно рік, як Слідчий комітет за доносом політолога Даніліна почав досліджувати мій текст про "рукожопість росіян" щодо його підсудності. Жодних звісток немає; здається, зірвалася моя дев'ята ходка. Ох, як шкода: я так чекав дослідження в суді цього питання", – написав він.

18 січня 2017 року Шендерович написав пост, у якому заявив, що росіяни зараз займаються "виробництвом моральності". "Оскільки руки у росіян ростуть із дупи, а голова набита переважно бадиллям, виробництво моральності залишається майже єдиним їхнім промислом", – написав він.

Данілін звернувся в Головне слідче управління Слідчого комітету Російської Федерації у Москві з проханням перевірити пост Шендеровича щодо наявності злочину за п. 1 ст. 282 Кримінального кодексу РФ (про збурення ненависті і ворожнечі публічно з використанням ЗМІ та мережі інтернет).

У відповідь Шендерович пожартував, що вже поглядає по сторонах і в дзеркало у пошуках доказової бази його тези про "рукожопість" росіян й очікує великої користі від розслідування Слідчого комітету щодо його висловлювань у соцмережах. А як приклад бадилля замість мізків побажав побачити в суді самого автора доносу на нього.