Шевченко може очолити збірну Туреччини з футболу – ЗМІ

Збірна України під керівництвом тренера Шевченка вперше в історії дійшла до чвертьфіналу чемпіонату Європи з футболу
Фото: ЕРА
Колишній тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко може стати новим тренером національної збірної Туреччини з футболу, написав 15 вересня німецький спортивний журнал Kicker, посилаючись на свої джерела.

За даними ЗМІ, Шевченко, а також тренер збірної Німеччини з футболу U21 Штефан Кунц, увійшли до короткого списку кандидатів Турецької футбольної федерації (TFF) на цю посаду.

Кунц у кар'єрі футболіста був нападником, свого часу виступав за турецький "Бешикташ".

Головний тренер збірної Туреччини Шенол Гюнеш пішов у відставку 10 вересня, повідомляла TFF у Twitter.

За два дні до цього у відбірковому поєдинку на чемпіонат світу з футболу команда Туреччини розгромно програла збірній Нідерландів (6:1), зазначає Football.ua.

Контекст:

Шевченко з липня 2016 року був головним тренером збірної України. Його одностайним рішенням обрав виконком футбольної федерації.

Під керівництвом тренера Шевченка збірна України вперше в історії дійшла до чвертьфіналу чемпіонату Європи з футболу. На Євро 2020 у 1/4 фіналу турніру національна команда поступилася збірній Англії (0:4).

1 серпня Шевченко заявив про завершення контракту з УАФ. Павелко повідомив, що Шевченко і його тренерський штаб вирішили розвивати свою кар'єру на клубному рівні.

18 серпня стало відомо, що виконком Української асоціації футболу призначив Олександра Петракова на посаду виконувача обов'язків головного тренера збірної України.

Шевченко 3 вересня заявив, що хотів і далі працювати зі збірною. 6 вересня УАФ відреагувала, що функціонери надсилали Шевченку пропозицію продовжити контракт, але він нібито не відповів.