Шольц "принципово" згодний із політикою Меркель щодо РФ, але визнав, що енергетична залежність була помилкою

Шольц заявив, що в минулі роки Німеччина "занадто сконцентрувала" постачання енергоресурсів із Росії, не будуючи інфраструктури, яка б дала змогу диверсифікувати постачання
Фото: ЕРА
Канцлер Німеччини Олаф Шольц в інтерв'ю dpa заявив, що "принципово" погоджується з політикою щодо Росії, яку вела Німеччина за його попередниці Ангели Меркель.

Відповіді Шольца на запитання ЗМІ (цього фрагмента немає у відкритій стрічці dpa) цитує Süddeutsche Zeitung.

На думку нинішнього канцлера ФРН, "спроба примирення ніколи не може бути помилковою, як і спроба порозумітися". Шольц сказав, що бачить себе "близьким до попередниці" стосовно цього.

Щодо економічної політики він не погоджується з Меркель.

Як наголосив Шольц, енергетична залежність Німеччини від Росії була помилкою. ФРН "надто сконцентрувала" постачання енергоресурсів із Росії, "не будуючи необхідної інфраструктури, щоб у разі чого можна було швидко змінити курс", і тепер країні треба "швидко надолужити втрачене".

Контекст:

Меркель в інтерв'ю, яке вийшло 7 червня, заявила, що "достатньо старалася", щоб запобігти ескалації російської агресії проти України. "Дуже шкода, що це не спрацювало. Мені не треба звинувачувати себе за те, що я недостатньо старалася", – сказала ексканцлерка.